Έχεις κάτσει ποτέ να μιλήσεις με τον εαυτό σου;

Έχεις κάτσει ποτέ να μιλήσεις με τον εαυτό σου; Μπορεί να το ακούς συχνά, αλλά σοβαρά.. το έχεις κάνει;

Ίσως κάποιοι να το θεωρούν ανούσιο, τρελό ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Εδώ είναι όμως η ουσία. Καθόλου ανούσιο ή τρελό δεν είναι.

Όσο πιεσμένος και να είσαι, κάτσε και βρες λίγο χρόνο να μιλήσεις μαζί σου, ναι μαζί σου.

Ίσως θα είναι η πιο εποικοδομητική συζήτηση που μπορείς να κάνεις στο 24ωρο. Βρίσκοντας χρόνο με τον εαυτό σου, βρίσκεις χρόνο για εσένα, που είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις. Και αυτό είναι εσύ. Ναι, εσύ, ξεκάθαρα εσύ!

Αν δεν κάτσεις λίγο με τον εαυτό σου να σκεφτείς την καθημερινότητα σου, τα λάθη σου, τις σωστές ή λάθος επιλογές, πώς θα εξελιχθείς; Πώς θα γίνεις καλύτερος μέρα με την μέρα; Γιατί, αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι.

Γεννηθήκαμε για να ένα λόγο, για να ζήσουμε κάποιες εμπειρίες που μόνο με την καθαρή εξέλιξη το εγώ σου προς το καλύτερο, θα επιτευχθούν. Τι εννοώ;

Θα εκπλαγείς με το πόσο πολύ βαθιά κομμάτια του εαυτού σου μπορείς να ανακαλύψεις με την συζήτηση και την περισυλλογή μαζί του. Πόσες σκέψεις ή απαντήσεις μπορείς να δώσεις σε πράξεις, σε ερωτήματα δικά σου για το τώρα ή το μετά της ροής των εξελίξεων στην ζωή σου.

Κι αν δεν σε έχω πείσει; Σκέψου το αλλιώς…Στους φίλους μας, δεν δίνουμε τον χρόνο μας; Δεν τους χαρίζουμε μπόλικο από τον χρόνο μας; Γιατί; Επειδή το θέλουμε και το αγαπάμε. Δεν θα ήταν τουλάχιστον απερισκεψία μας, να μην αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να τον φροντίζουμε;

Πως φροντίζεις ένα λουλούδι στον κήπου σου να ανθίσει; Να φροντίζεις να ανθίζει και ο εαυτός σου στο κήπο της ζωής σου. Και ο κήπος αυτός, είναι η καθημερινότητα σου.

Μην φοβάσαι να μιλάς σε ‘σένα. Μίλα, εκφράσου.

Ανακάλυψε λάθη, αδυναμίες, πλεονεκτήματα και μη και κτίσε σε αυτά. Η ζωή είναι δημιουργία. Δημιούργησε.

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑