“Οσο μακριά και δύσκολη να είναι η διαδρομή, να ξέρεις πως στο τερματισμό θα φτάσεις μόνο αν δεν τα παρατήσεις”.
Πόσες φορές είχαμε στόχους, είχαμε όνειρα και θέλω, αλλά στην πορεία της διαδρομής τα παρατήσαμε;
Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές βλέπουμε τους στόχους μας να φαντάζουν μακρινοί. Αλλά κάτι ήξεραν οι παλιοί που έλεγαν “το καλό πράγμα αργεί να έρθει”. Και κάποιος εδώ μπορεί να ρωτούσε “και πότε θα έρθει;”. Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει. Και ξερείς γιατί; Επειδή, μόνο εσύ ξέρεις.
“Θέλω” κάτι σημαίνει 3 απλές ενέργειες:
- Αναγνωρίζω τί είναι αυτό που θέλω
- Κάνω το πλάνο μου πώς να το επιτεύξω
- Προχωρώ στην πράξη
Και το πιο σημαντικό: ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ. Γιατί είναι εύκολο να λέμε “είναι δύσκολο”, “θέλει μεγάλη προσπάθεια”.
Ποιος σου είπε δηλαδή ότι έπρεπε να έρθει με ευκολία; Ή έπρεπε να έρθει στο χρονικό περιθώριο που είχες ορίσει εσύ στο μυαλό σου;
Να ανεβαίνεις σκαλί – σκαλί και να είσαι βέβαιος, πως όταν φτάσεις στον τερματισμό, θα είσαι ευγνώμων που δεν σταμάτησες!
Leave a Reply