Κουβεντούλα Με Την Χριστίνα Πίκουλα

Η Χριστίνα Πίκουλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το φθινόπωρο του 2017 και για δύο χρόνια ακόμη, φοιτούσε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστοποιήθηκε με τους τίτλους Certificate και Diploma in Coaching. Μετά από αυτό, δημιούργησε το πρώτο της Ημερολόγιο προσωπικής ανάπτυξης «365 + 1 Happy Choices» από τις εκδόσεις Ευγνώμων.

Μέρος Πρώτο:

  1. Κυρία Πίκουλα, αρχικά να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη θετική σας απάντηση για να σας φιλοξενήσω στο δικό μου διαδικτυακό σπίτι. Τι σας έκανε σε αρχικό στάδιο να ασχοληθείτε με την συγγραφή και την αρθρογραφία; Ήταν ένας τρόπος έκφρασης ή κάτι περισσότερο από αυτό;    

Μιράντα μου, σε ευχαριστώ θερμά για το γλυκό σου καλωσόρισμα στο διαδικτυακό σου σπίτι και κάνω την αρχή να χρησιμοποιήσω ενικό ώστε να είναι πιο άμεση η κουβέντα μας, αν φυσικά συμφωνείς και εσύ.  Ξεκίνησα λοιπόν να αρθρογραφώ επίσημα το 2014 σε ένα αθηναικό site εντελώς τυχαία θα έλεγα. Έστειλα μια μέρα ένα άρθρο μου κι έτσι απλά ξεκίνησε η συνεργασία μου με το GalsnGuys όπου κράτησε περίπου 4 χρόνια, μιας υπέροχης και δημιουργικής συνεργασίας. Όμως για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σαν παιδί λάτρευα τις εκθέσεις, ήταν για εμένα απελευθέρωση να βάζω τις σκέψεις μου σε χαρτί και επειδή μου άρεσε να γράφω συνεχώς κρατούσα το προσωπικό μου ημερολόγιο. Μετά τη συνεργασία μου με το GalsnGuys δημιούργησα το δικό μου blog www.happychoices.wordpress.com ώστε να συνεχίσω να γράφω όλα όσα κατά καιρούς έχω ανάγκη να μοιράζομαι. Το πρώτο μου δημιούργημα δεν είναι βιβλίο αλλά ημερολόγιο και έχει τη λογική να παροτρύνει τον κάτοχό του να γράψει τις σκέψεις, τα συναισθήματά και τα όνειρά του, ώστε να ανακαλύψει καλύτερα τον εαυτό του. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να αποτυπώσεις κάτι στο χαρτί γράφοντάς το αυτομάτως αποκτά μια επιπλέον δύναμη, αποκτά οντότητα και όπως έλεγε και μια λατινική παροιμία “Verba volant, scripta manent” που σημαίνει ότι «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν».

  1. Λοιπόν αρχικά για τον ενικό θα συμφωνήσω. Οπότε, η θεματολογία που ασχολείσαι μέχρι σήμερα, είναι γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Γιατί;

Το Coaching ασχολείται με τον άνθρωπο και κατ’ επέκταση με τις ανθρώπινες σχέσεις. Μου αρέσουν οι άνθρωποι και θέλω να τους βοηθήσω με κάθε τρόπο, αυτούς βέβαια που θέλουν να δεχθούν βοήθεια και όταν φυσικά αισθανθούν έτοιμοι.  Ο καθένας από εμάς έχει την δική του ιστορία, ακόμα κι αν όλη η ιστορία δεν μας αρέσει σίγουρα υπάρχουν κάποια κεφάλαια πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τους συνανθρώπους μας. Έχω την εξής φιλοσοφία «κάθε άνθρωπος που συναντάω έχει να μου μάθει κάτι πολύ χρήσιμο που θα το χρειαστώ κάποια στιγμή στη ζωή μου». Πιστεύω λοιπόν ότι κάθε άνθρωπος είναι σημαντικός στην ζωή μου.

  1. Το «Happy Choices» έχεις δηλώσει, πως έχει σκοπό να αφυπνίσει το κοινό οργανώνοντας την καθημερινότητάς τους από την αρχή μέχρι το τέλος του χρόνου. Να βοηθήσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο ανθρώπους που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους και να ζήσουν με τους δικούς τους όρους. Είχες αντικρίσει κάτι στην κοινωνία μας που σε έκανε να αγανακτήσεις και έτσι σκέφτηκες με αυτό τον τρόπο να βοηθήσεις τους γύρω σου;

Αυτό ακριβώς το “Happy Choices” έχει σκοπό να αφυπνίσει τους ανθρώπους και να τους υπενθυμίσει ότι η ζωή που ζούμε δεν είναι πρόβα αλλά συμβαίνει σήμερα σε όλους μας και οφείλουμε να την ζήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι που με προέτρεψε να ασχοληθώ με το Coaching αλλά και να δημιουργήσω το ημερολόγιο ήταν ότι έβλεπα περισσότερους χαρούμενους ανθρώπους στα social media από αυτούς που αντίκρυζα στον δρόμο στην πραγματική ζωή. Ήθελα να συμβάλω με κάποιον τρόπο ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν και πάλι την ελπίδα ότι μπορούν να φέρουν αλλαγές στη ζωή τους όταν και εφόσον το αποφασίσουν.

  1. Πιστεύεις πως ο άνθρωπος στις μέρες μας, προσέχει τον εαυτό του, όπως θα έπρεπε; Πιστεύεις πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν φτάσει σε ένα επιφανειακό σημείο; Τελικά τι κυριαρχεί; Συναίσθημα ή πρέπει;

Πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει πολλά ταμπού σαν λαός και ότι οι άνθρωποι αρχίζουν και κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους και την ψυχική τους υγεία, φτάνει να θυμηθούμε ότι περίπου μια 10 ετία πριν κανείς δεν ήθελε να ακούσει για ψυχολόγο και πόσο μάλλον να εκμυστηρευτεί ότι επισκέπτεται έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες, οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τη θέση και την αξία που τους δίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Οι σχέσεις αντικατοπτρίζουν την ποιότητα των ανθρώπων που τις απαρτίζουν. Έτσι λοιπόν όσο περισσότεροι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας είναι αντιληπτό ότι τέτοιου είδους σχέσεις θα δημιουργούνται. Κυριαρχεί κάποιες φορές το συναίσθημα και κάποιες φορές το πρέπει ανάλογα με τον άνθρωπο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν βρει την χρυσή τομή μεταξύ συναισθήματος και λογικής.

  1. Μέσα από το ημερολόγιο «365 + 1 Happy Choices», ο κάτοχος καταφέρνει να έλθει σε μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό του και τις βαθύτερες επιθυμίες του. Μέσα από την συγγραφή, ανακάλυψες κι εσύ δικές σου πτυχές που δεν τις γνώριζες ή δεν τις είχες συνειδητοποιήσει ακόμη; Λένε, πως όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε περισσότερο τον εαυτό μας; Θα σταματήσει πιστεύεις αυτό κάποια στιγμή; 

Δεν θα έλεγα ότι η ανακάλυψη οφείλεται μόνο στην συγγραφή, αλλά κυρίως στην αυτογνωσία. Βλέπεις η αυτογνωσία είναι ένα υπέροχο ταξίδι ανακαλύψεων και προκλίσεων που αποφέρει τεράστια οφέλη στην ζωή μας φτάνει να το τολμήσουμε. Όσο μεγαλώνουμε εξελλισσόμαστε και αλλάζουμε, η προσωπική εξέλιξη είναι ένα ταξίδι και όχι προορισμός συνεπώς όχι δεν πιστεύω ότι φτάνουμε κάπου, αλλά είμαστε σε μια διαδικασία διαρκούς ανακάλυψης. Κατακτάς μια κορυφή και ξαφνικά ανακαλύπτεις μια άλλη που θέλεις να κατακτήσεις.

Μέρος Δεύτερο:

  1. Οι αναγνώστες μέσα από το ημερολόγιο «365 + 1 Happy Choices» θα μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να επαναπροσδιορίσουν τα θέλω τους και τη ζωή τους.
  2. Μετά από πολύ εσωτερικό ψάξιμο, ο καθένας από εμάς μπορεί να ανακαλύψει έναν ολοκαίνουργιο εαυτό και μια νέα ζωή.
  3. Ο κόσμος των βιβλίων μπορεί να σου δώσει όλους τους κρυμμένους θησαυρούς που αναζητάς.
  4. Προσωπική μου ευχή είναι να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να τον γνωρίσουμε, να τον αγαπήσουμε και να τον προστατεύουμε ακόμα κι αν είναι ο μόνος.
  5. Αν έπρεπε να λέω μια συμβουλή προς τον συνάνθρωπο μου για πάντα, αυτή θα ήταν «δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο των γύρω σου, πάρε τον έλεγχο του εαυτού σου».

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Χριστίνα στα παρακάτω Social:

Instagram https://bit.ly/2U59LQA

Youtube   https://bit.ly/3dlVwOW

Facebook  http://bit.ly/399ZkzT

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

<span>%d</span> bloggers like this: