Μην Απελπίζεσαι, Υπάρχει Και Το Αύριο

Kαι εκεί που νομίζεις πως το ποτήρι θα ξεχειλίσει και πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μην σκας. Μάθε πως μέσα από όποιαδήποτε κατάσταση, πάντα θα έχεις κάτι να κερδίσεις, κάτι να συνειδητοποιήσεις, κάτι που πιθανότατα να το είχες ξεχάσει.

Πάρε παράδειγμα τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα σε ολόκληρο το κόσμο. Ένας ιός που πολλές είναι οι υποθέσεις από που προήλθε (δεν έχει και τόση σημασία παρόλα αυτά), έχει θέσει ολόκληρο τον πλανήτη σε καραντίνα, στο σπίτι του, για να προστατευτεί από αυτόν. Φόβος, πανικός, σύγχιση είναι μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούν στις μέρες μας.

Τί και αν σας πω, πως αυτά τα συναισθήματα δεν θα αλλάξουν την τωρινή κατάσταση, ακόμα και να τα νιώθεις;

Ο φόβος, ο πανικός και η σύγχιση, δεν θα διορθώσουν την κατάσταση, ίσα ίσα θα την χειροτερέψουν. Γιατί θα έχουν κάνει κακό σε ‘σένα. Στην ψυχολογία σου.  Εξάλλου, ξέρεις πόση δύναμη έχει η ίδια σου η σκέψη; Πόσα πολλά πράγματα, μπορείς να αλλάξεις μόνο και μόνο από την πλευρά που βλέπεις τα πράγματα;

Σκέψου το σαν ένα ποτήρι. Όσο περισσότερο νερό του βάζεις, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η στάθμη του. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα αρνητικά συναισθήματα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

<span>%d</span> bloggers like this: