Η Σημασία του Δίνω & Παίρνω

Όλοι γύρω μας θέλουμε να παίρνουμε σημασία, αγάπη και νοιάξιμο. Όλοι ανεξαιρέτως. Όμως, αυτό πάντα, προϋποθέτει κάτι άλλο. Το να δίνω. Είναι η ισορροπία των καταστάσεων. Δεν μπορώ να απαιτώ κάτι, το οποίο εγώ δεν δίνω. Είναι πολύ απλό. Τι γίνεται όμως όταν δίνεις, αλλά δεν σου αντιστρέφεται πίσω; Μήπως δίνεις σε λάθος άτομα ή μήπως δεν ξέρουν οι άλλοι να εκτιμούν; Μήπως κουράστηκες; Μήπως δεν ξέρεις τι πάει λάθος;

Συνήθως, η πιο λογική απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε αυτό, είναι πως πρέπει να επιλέγουμε που θα δώσουμε, τι και σε τι βαθμό. Και τα πιο σωστά άτομα να το κάνεις αυτό, είναι τα άτομα, τα οποία σου αποδεικνύουν με πράξεις καθημερινά, πως θέλουν να είναι μέρος της ζωής σου. Που δεν σηκώνει αμφιβολία πως σε νοιάζονται και σε αγαπάνε. Γιατί το αληθινό και το ειλικρινές, δεν έχει ερωτήματα. Είναι πάντα ξεκάθαρο. Και όταν το βρεις αυτό, δώσε απλόχερα ότι βγαίνει από την καρδιά σου.

Από την άλλη μεριά όμως, σκέψου πως, η αγάπη δεν είναι μπακάλικο. Δεν δίνεις και ζητάς τα ρέστα. Δίνεις με όλο σου το είναι και παίρνεις. Και θα πάρεις πίσω. Και αυτό είναι εγγύηση. Ότι δίνεις σου επιστρέφεται κάποια στιγμή. Μπορεί να αργήσει, μπορεί και όχι, αλλά θα έρθει. Μόνο να το πιστέψεις. Γιατί αν αμφιβάλλεις, χάσαμε το παιχνίδι.

Και μην ξεχνάς...Να είσαι αυτό, που θέλεις να βλέπεις στους άλλους…Όλα, από εμάς ξεκινάνε…

Άρα

“Να περιτριγυρίζεις τον εαυτό σου, με άτομα που κάνουν όνειρα, που δίνουν αγάπη, αλλά το πιο σημαντικό, είναι να είσαι με τα άτομα που σου βγάζουν καθημερινά, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου…!!! Γιατί αυτά τα άτομα θα σου δώσουν, θα πάρεις, και θα δώσεις κι εσύ. Και αυτό είναι σίγουρο…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: