Πρέπει ή Θέλεις;

Πρέπει ή θέλεις λοιπόν; Αυτή είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου και αναρωτιέμαι…τελικά το θέλω ή πρέπει; Το θέλω πραγματικά, βγαίνει μέσα από την καρδιά μου; Ή πρέπει γιατί μου το λένε κάποιοι άλλοι; ‘Η ακόμα χειρότερα μήπως μου το έχουν επιβάλει με έμμεσο τρόπο δίχως να το συνειδητοποιήσω;

Πέρασαν αρκετές μέρες, μήνες, χρόνια για να καταλάβω πως μια ζωή την έχουμε ρε παιδί μου (τουλάχιστον έτσι ξέρουμε;) γιατί να μην κάνω αυτό που θέλω; Που αναζητώ; Που βγαίνει από μέσα μου; Μέσα από την ψυχή μου; Γιατί; Γιατί, ζω την ζωή μου, την δικιά μου ζωή. Όχι των άλλων. Θα κάνω αυτό που με κάνει εμένα χαρούμενη και που με συμπληρώνει. Που με γεμίζει ενέργεια και γαλήνη. Γιατί να πρέπει να κάνω αυτό που θες ή μου λες εσύ; Κάντο εσύ, για την δικιά σου ζωή. Γιατί εγώ να είμαι ένας άλλος καθρέφτης του εαυτού σου; Ένας δεν σου αρκεί;!

Ας σε βάλω στο ψητό τώρα…Λένε «πρέπει να πας γυμναστήριο, σου κάνει καλό» που όντως κάνει, κι εγώ πάω. Αλλά επειδή το θέλω, δεν μου είπαν «πρέπει». Ή ακόμη μας λένε για την υγιεινή διατροφή. Δίκιο έχουν, αλλά να κάνεις γιατί θέλεις, όχι πρέπει. Διαφορετικά θα είσαι κλεισμένος στο ίδιο του «κλουβί του εαυτού σου», που πράττει πράγματα χωρίς την αληθινή έγκριση του.

Ακόμη, σκέφτηκες ποτέ, πόσες φορές περιόρισες τα θέλω σου για τους άλλους; Σου έτυχε ποτέ; Να θες να πας κάπου, να κάνεις κάτι καινούργιο, να αγοράσεις κάτι, κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. Μπορεί τότε να σου λένε «πρέπει να το σκεφτείς, μήπως δεν σου ταιριάζει αυτό;» «Μήπως;», «Μήπως;».

Όμως, εδώ είναι το θέμα. Θα κάνω αυτό που θέλω εγώ, κι ας είναι λάθος. Ε και λοιπόν; Τουλάχιστον θα έχω πραγματοποιήσει μια επιθυμία μου.. κι ας βγήκαν όλα λάθος στο τέλος. Άφησε τον να κάνει αυτό που θέλει, όχι αυτό που πρέπει ή θέλεις.

Και μετά από πολλές συζητήσεις με τον εαυτό μου, κατέληξα στο συμπέρασμα, πως αν μου αρέσει εμένα, τέλος το ζήτημα. Θα το κάνω. Και επειδή θέλω, όχι πρέπει. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρέπει των άλλων. Είμαι εγώ και ξέρω εγώ τι θέλω, τι αναζητώ και τι χρειάζομαι. Δεν θα μπω στο τρυπάκι, πρέπει να θέλω αυτό, πρέπει να αναζητώ το άλλο και πρέπει, πρέπει, πρέπει.

Ας μην ξανά ακούσω πρέπει. Ας ακούω μόνο θέλω. Εγώ θέλω. Εγώ μπορώ. Εγώ το κάνω. Εγώ. Εγώ. Και δεν είναι εγωιστικό.

Ζω την ζωή μου. Την δικιά μου. Και επειδή είναι δικιά μου, κάνω αυτό που γουστάρω. Αν εσύ γουστάρεις κάτι άλλο, κάντο στην δικιά σου. Τα πρέπει σου, δεν χωράνε στα δικά μου θέλω.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

<span>%d</span> bloggers like this: